Expositie -Onze Teun- in Museum Huys der Kunsten

Hartelijk welkom van 17 november tot 9 februari in Museum Huys der Kunsten (Voorstraat 20, Kampen) voor de duo-expositie Onze Teun. Met werk van Timon Schellingerhout en mijzelf (Gera Baas).  Museum Huys der Kunsten is iedere vrijdag- en zaterdagmiddag geopend van 13:00-17:00.

Voor onze gezamenlijke expositie was er maar één mogelijke inspiratiebron, namelijk diegene die ons verbindt, onze Teun. Onze zoon als thema schept een verband tussen werk dat verschilt van elkaar. Zowel in ons maken als in ons eindproduct zijn we anders, net zoals onze omgang met Teun anders is.

Timon: Samen doen…

“Teun en ik maken elkaar dol als we ergens een spijker in rammen.

Deze lol is aanstekelijk en laat een stapel robots ontstaan, die ik zo goed mogelijk een plek geef in Museum Huys der Kunsten. De tafel die midden in de ruimte staat vorm ik om tot schuilhut en prachtding. Tenslotte probeer ik een samenspel in de ruimte aan te gaan met Gera’s werk. En zo ontstaat mijn installatie net zoals de robots uit de door mij en Teun gevonden voorwerpen lijken te groeien.”

Gera: Samen kijken…

 “Als je goed kijkt, wordt alles bijzonder. Alledaagse voorwerpen en gebeurtenissen worden door het kijken en de verstilling van het kijken groots en verhalend.

Sinds de geboorte van onze zoon Teun is hij het waar ik het meeste naar kijk. Met acrylverf als middel ben ik op zoek naar wie dit manneke is en wordt, naar hoe hij groeit en naar de stukjes die altijd hetzelfde blijven. Op wie lijkt hij? Wat speelt er in zijn hoofd? Hoe verandert hij als ik naar hem kijk? En hoe verander ik? Elk schilderij is een stukje van zijn en ook van mijn en ons verhaal.”

Inge Blankvoort schreef een prachtig artikel over ons en de expositie voor De Stentor. Klik hier om naar het artikel te gaan.

Christiaan Schutte schreef voor weekblad De Brug  een erg leuk stuk over de expositie en onze kijk op kunst. Klik hier om naar de digitale krant te gaan. Wel even bladeren naar bladzijde 11 van nummer 2018-11-20. 

Meer informatie over Museum Huys der kunsten vind je hier.

Benieuwd naar het werk van Timon Schellingerhout kijk op www.timonschellingerhout.nl.