Mini expositie bij boekpresentatie ‘Geweldiger dan water’

Mijn vader schreef een boek met als prachtige titel ‘Geweldiger dan water’ en ik kreeg de eer om voor de kaft een aquarel te maken. In het boek staan nog zes door mij gemaakte afbeeldingen. Tijdens de boekpresentatie, op 12 december, zijn de originele aquarellen te zien in De Drvkkery Middelburg.

 

Het boek bestellen kan via de webwinkel van Narratio

 

*** Onderstaande is een tekst van de website van De Drvkkery ***

Boekpresentatie Ad Baas – Geweldiger dan water

De Vlissingse predikant Ad Baas presenteert zijn boek ‘Geweldiger dan Water’ op woensdag 12 december om 15.00 uur in de Drvkkery. Toegang is gratis. Gelieve aan te melden.

De Tsunami, de Twintowers, de stroom vluchtelingen, het zijn beelden uit het nieuws op ons netvlies gegrift en tot iconen geworden voor het onheil dat mensen treft. De bijbel kent ook beelden voor rampen, water en vuur worden genoemd. Wij kunnen ons er een voorstelling bij maken. Bij water wordt al snel gedacht aan een watersnood en bij vuur aan oorlogsgeweld.

Jaarlijks herinnert Omroep Zeeland ons aan de herdenkingen van de Watersnood van 1953 en de bezetting en bevrijding van de oorlogsjaren 1940-1945. Indrukwekkend zijn de beelden telkens weer. Indrukwekkender nog de verhalen van de mensen die het hebben meegemaakt: “Ik heb gebeden, drijvend op het klompenhok. Ik weet zeker mijn moeder, mijn broer en twee zussen ook. Ik heb ze nooit meer gezien.” De beelden en verhalen zullen blijven zolang wij herdenken.

Ad Baas

Als predikant van de St. Jacobskerk in Vlissingen schreef Ad Baas veel overdenkingen naar aanleiding van de Watersnood en de Bevrijding. Hoe over God gesproken, Over water gaan, Levend water, Kopje onder, Het geweld van water enkele van de 26 thema’s die in het boek aan de orde komen. De teksten
worden afgesloten met een gedicht, zoals Ad dat ook vaak in de vieringen deed.

Overhandiging

Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Siemco Louwerse, directeur Watersnoodmuseum. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Jos Vogel, docent Zeeuwse Muziekschool en Marjo Schillings, muziekdocent Hogeschool Zeeland. Tijdens de presentatie zijn de originele aquarellen van de omslag en
afbeeldingen in het boek te bezichtingen, gemaakt door Gera Baas. Na afloop is het boek verkrijgbaar voor € 15,00.

Datum: Woensdag 12 december
Locatie: Boekhandel De Drvkkery, Markt 51, 4331 LK Middelburg
Aanvang: 15.00 uur
Inloop: 14.30 uur
De toegang is gratis. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de voorbalie van de Drvkkery en via de online ticketverkoop