Weg van Kunst 2018

Op 14 en 15 april, tijdens het Museum weekend, bruist Kampen want dan is er ‘Weg van Kunst’. Een erg leuke kunstroute in het centrum van mijn mooie woonplaats. Bezoekers kunnen in bijzondere, voornamelijk particuliere woningen hedendaagse kunst bekijken. In een huis met prachtig uitzicht over de IJssel mag ik mijn werk tonen. Op de website van ‘Weg van Kunst’ kun je de hele kunstroute downloaden. Mij en mijn werk vind je helemaal aan het einde van de route op IJsselkade 29.

* Kopie Facebook bericht van Weg Van Kunst *

Gera Baas zal dit jaar ook deelnemen aan Weg Van Kunst, zij is schilder. In de keuze van haar onderwerpen probeert ze het bijzondere van het alledaagse te laten zien. Ze zal deze editie van Weg van Kunst (14 en 15 april) een aantal portretten van haar zoontje Teun exposeren.

“Mijn alledaagsheid bestaat sinds de geboorte van mijn zoon Teun voornamelijk uit dit manneke, dat door mijn huis kruipt, rent, speelt, slaapt en de boel opvrolijkt met zijn lach. Er is voor mij niks mooier dan te kijken naar zijn groei en bloei. Om dit kijken vast te leggen gebruik ik acrylverf. Inmiddels heb ik al een hele reeks portretten van Teun. Elk portret is vastgelegd in één beeld, één verhaal, dat is stilgezet in de tijd. Ik ben op zoek naar herkenning, maar ook naar de verandering. Is hij nu nog zoals hij toen was? Kan ik hem vangen voor later? Lijkt hij alleen op zichzelf of ook op een familielid? Wie is dit manneke dat nu bij mij hoort?”